OBVESTILA

Aktualna obvestila v domu starejših občanov Kamnik

OBVESTILO 20.10.2020

V DSO Kamnik do tega trenutka nimamo okužbe Covid-19 pri stanovalcih ali zaposlenih.

Zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih ves čas spremljamo in spodbujamo zaposlene k odgovornemu vedenju. Izvajamo vse preventivne ukrepe za preprečevanje okužbe s Covid-19. Za stanovalce je poskrbljeno v največji možni meri. Sodelujemo z ZD Kamnik, Civilno zaščito in drugimi lokalnimi deležniki. Dom vseskozi razkužujemo in izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt. V socialni službi se je mogoče dogovoriti za video klic s stanovalci, dostava paketov še vedno poteka ob torkih med 8:00 in 15:00.

Hvala vsem za razumevanje in podporo.

OBVESTILO 9.10.2020

Sporočamo, da so naši stanovalci trenutno zdravi, brez okužbe ali suma na okužbo Covid-19. Včerajšnjo odločitev, da za 14 dni zapremo DSO Kamnik so z razumevanjem, nekateri tudi z olajšanjem sprejeli. Zaposleni smo jim pojasnili stanje in jim naklonili še večjo pozornost. Obvestilo o trenutni situaciji smo vam posredovali na vaše elektronske naslove.

Pri sprejemanju preventivnih ukrepov za DSO Kamnik sodelujemo tudi z domskim psihiatrom dr. Petrom Pregljem, ki nam danes vsem sporoča:

»Kljub težavam, ki jih prinaša tveganje za ponovno epidemijo je skrb za duševno zdravje prav tako pomembna kot za telesno zdravje. Sedanji čas zahteva, da tehtamo med prednostmi in slabostmi naših odločitev. Čeprav nezmožnost obiskov prinaša stiske tako za osebe, ki bivajo v DSO Kamnik kot tudi za njihove svojce, bi morebiten vnos virusa v dom predstavljal neprimerno večji stres za vse. Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja 10. oktobru želim vsem, kljub negotovim časom, veliko zdravja tudi na tem področju za kar se bomo skupaj trudili«.      

OBVESTILO 8.10.2020

Spoštovani,

zaradi visokega števila okužb v Občini Kamnik in splošnega epidemiološkega stanja v državi, iz preventivnih razlogov od petka, 9. 10. 2020 začasno zapiramo DSO Kamnik (za vse vstope in izhode obiskovalcev in stanovalcev).

Ukrep smo začasno sprejeli za obdobje 14-ih dni in vas bomo sprotno obveščali glede na spremembe epidemiološkega stanja.

Obiski se danes, dne 8. 10. 2020, izvedejo po terminih, ki so vam bili določeni.

Opravičujemo se za nevšečnosti vendar je zdravje naših stanovalcev na prvem mestu.

direktorica DSO Kamnik                                              
Maja Gradišek

MEDNARODNI DAN STAREJŠIH

Ko  bom nekoč star,
ko ne bom več mogel vedeti,
kaj je dobro ali slabo zame…

Ko boste morali misliti in delati namesto mene,
ko se bom vedel kot otrok,
ko bo moj strah pred sedanjim trenutkom
izzval agresijo…

Takrat ne pozabite,
kaj sem v življenju doživel,
imejte razumevanje do mene,
četudi kdaj mojega vedenja ne boste razumeli.
Kljub temu sem človek,
ki želi, da z njim delate dostojanstveno.

KAKO JE BI BITI STAREJŠI

Tu je 1. oktober – mednarodni dan starejših. Lepo, da je tudi nam namenjena pozornost, da nismo čisto odrinjeni in pozabljeni.

Spomini se mi vračajo v preteklost mojega življenja. A najbolje bo, da hitro s spomini prekinem in se vrnem v sedanji čas in sprejmem starost takšna kot je. Saj gremo za njo, eden za drugim.

Seveda je še kar v redu, če si kolikor toliko pokreten, da si sam svoje najintimnejše stvari urediš. Nam je čisto lepo tu v domu. Če si pa nepokreten in popolnoma odvisen, je pa starost težja.

Ugotovila sem, da čim starejši si, izgubljaš več sorodnikov, prijateljev, raznih hobijev. Ostanejo ti še obiski družine. Takrat ti pa prav pride, če imaš več otrok, ker imaš več obiskov. Letos, ko preživljamo korona tedne in mesece, pa žal temu ni tako. Prikrajšani smo pri številu in pogostosti obiskov.  Ker ni izhodov k domačim, sorodnikom, v mesto, bližnjo okolico, tako kot smo bili vajeni do letošnjega marca, čutimo, da nam je okrnjena svoboda  in nas je ta čas prikrajšal za druženja z ljubljenimi.  V domu se trudijo, da nam lajšajo življenje z drobnimi pozornostmi. Hvaležni smo jim za njihov trud. Vemo, da opravljajo težko delo, kajti starejšega človeka ni vedno lahko razumeti in mu ustreči.

Srečni smo lahko, da obstajajo domovi za starejše, kjer nam pomagajo, da čim lepše preživimo čas življenja, ki nam je še namenjen.  Naša velika želja v tem življenjskem obdobju pa  je ostati zdravi in se veseliti prihodnosti.

DRAGOTINA SPRUK

OBVESTILO 22.9.2020

Zaradi trenutnega visokega števila okuženih s Covid-19 do 28.9.2020 ohranjamo trenutne preventivne ukrepe:

 • Na obisk lahko pride 1 zdrava oseba, ki pred vhodom izpolni vprašalnik za oceno epidemiološke situacije in zdravstvenega stanja ter posreduje kontakte.
 • Odsvetujemo obiske mladoletnih oseb.
 • Obiski potekajo nadzorovano, po 5 obiskovalcev v enem terminu, v zunanjem atriju ali v primeru slabega vremena v avli.
 • Obisk traja do 30 minut in poteka v naslednjih terminih 10.00 do 10.30, 11.00 – 11.30, 15.00 – 15.30, 16.00 – 16.30.
 • Vsak stanovalec ima s tem možnost obiska enkrat tedensko.
  Obisk, ki poteka v sobi je omejen na 30 minut pod strogimi zaščitnimi ukrepi (maska, fizična distanca).
 • Za vse obiskovalce je obvezna obrazna zaščitna kirurška maska (ne maska iz blaga). V kolikor obiskovalec maske nima s seboj ali uporabo odklanja ali ne upošteva ukrepov za preprečevanje okužbe (fizična razdalja, razkuževanje, uporaba zaščitne obrazne kirurške maske), se izvedbo obiska odkloni.
 • Gibanje obiskovalcev v DSO poteka nadzorovano, v spremstvu zaposlenih.
 • Dostava paketov: pakete, opremljene z imeni stanovalcev, lahko dostavite ob torkih, med 9.00 in 15.00 uro na voziček pred vhod DSO Kamnik.
 • Izhodi stanovalcev so do nadaljnjega onemogočeni.

Vsi obiski potekajo napovedano, dogovorjeno na telefonsko številko: 051 217 916 ali po e-pošti: matic.mihelic@dso-kamnik.si. Naročanje na obiske poteka od ponedeljka do petka izključno med 8:00 in 10:00.

Sledite nam na facebooku

POKLIČITE

(01) 839 15 18

ALI NAPIŠITE SPOROČILO

dom.kamnik1@siol.net

KONTAKT IN LOKACIJA DOMA 

NASLOV

Neveljska pot 26, 1240 Kamnik

TELEFON

01 839 15 18
01 839 15 06
01 831 78 69

FAKS

(01) 839 13 26

Email

dom.kamnik1@siol.net

Strinjam se, da sem seznanjen/a, da se bodo moji osebni podatki uporabili za namen vodenja evidenc strank ter zagotavljanje korektne komunikacije. Prav tako sem seznanjen/a, da lahko kadar koli zahtevam izbris svojih podatkov s pomočjo kontaktnega obrazca.