OBVESTILA

Aktualna obvestila v domu starejših občanov Kamnik

OBVESTILO 20.11.2020

Obveščamo vas, da se posamezne nove okužbe žal še vedno pojavljajo. Trenutno imamo v DSO Kamnik okužbo Covid-19 potrjeno pri 20-ih stanovalcih in 14-ih zaposlenih.

V ponedeljek in torek bomo skladno z epidemiološkimi navodili odvzeli večje število brisov pri stanovalcih in zaposlenih. Zaradi slabe epidemiološke slike v lokalnem okolju žal ponovno pričakujemo večje število okužb.

Zaposleni dosledno izvajamo vse preventivne ukrepe, skrbimo za razkuževanje prostorov in druge potrebne ukrepe. Povsod v domu smo vzpostavili »sivo cono«. Žal edino na ta način in z doslednim izvajanjem preventivnih ukrepov lahko upamo, da nam bo uspelo omejiti število okužb.

Čeprav zaposleni delamo v težkih razmerah, se zelo trudimo, da kar najbolje poskrbimo za stanovalce.

Milan Šuštar, ki je od marca letos do pojava okužbe v DSO Kamnik vztrajno bodril sostanovalce in pomagal pri telefonski komunikaciji in videokomunikaciji s svojci, nam v teh dneh sporoča: »Prav lepo se imamo v teh težkih časih. Težki so bolj za sestre. Res nam stojijo ob strani in nam res vse nudijo. Tudi delovna terapevtka Milenka pride v sobo, da poklepetamo. Sedaj vidim kako malo potrebujemo in kako veliko pravzaprav imamo. Potrebujemo lepo besedo in nasmeh. To nam zaposleni dajete, čeprav vam ni lahko. Hvala« 

Pridružujemo se zahvali gospoda Milana in še posebej pozdravljamo naše sodelavce, ki so oboleli za okužbo Covid-19. Uspešno okrevanje želimo in čimprejšnjo vrnitev med nas.

OBVESTILO 16.11.2020

Sporočamo, da je stanje v DSO Kamnik mirno, na današnji dan ne beležimo novih okužb. Trenutno imamo okuženih 20 stanovalcev in 13 zaposlenih.

Nadaljujemo s skrbnim izvajanjem preventivnih ukrepov. Zaposleni in stanovalci držimo pesti, da nam brisi, ki smo jih odvzeli danes ne prinesejo ponovnega zvišanja števila okuženih stanovalcev in zaposlenih.  

Eden od naših stanovalcev je včeraj zaposlenim zapisal: »Pozabite malo na skrbi, saj bo minilo, nič ne morete, pazite nase in ostanite zdravi.«

Delimo misel z vami in dodajamo zahvalo za vse spodbudne besede in razumevanje.

OBVESTILO 14.11.2020 OB 15:00

Včerajšnji dan smo začeli z optimizmom, da nam je morda nekoliko uspelo zajeziti število okužb,
saj so se prvi stanovalci iz rdeče cone, zaradi previdnostnih ukrepov, po priporočilu
epidemiološke službe, preselili v »prehodno sivo cono« na oddelku A.

Število okuženih stanovalcev v DSO Kamnik se je s tem zmanjšalo. Žal pa smo šele včeraj prejeli
obvestilo o novih treh okužbah in sicer rezultate brisov pri stanovalcih, ki so bili opravljeni že 8.
11.2020.

Včeraj smo opravili nove brise pri stanovalcih in zaposlenih. Do tega trenutka smo prejeli
informacije o potrjenih okužbah pri 4-ih stanovalcih in 2-eh zaposlenih. Trenutno je v DSO
Kamnik okužba s Covid-19 potrjena pri 21-ih stanovalcih.

Danes ni bilo odvzetih brisov, zato vas bomo o stanju v DSO Kamnik ponovno obvestili v
ponedeljek, 16. 11. 2020.

OBVESTILO 13.11.2020 OB 11:45

Zaradi previdnostnih ukrepov, bomo po priporočilu epidemiološke službe, stanovalce, ki so nastanjeni v rdeči coni (fizioterapija), po izteku 10-ih dni preselili v »prehodno sivo cono« na oddelku A za nadaljnjih 5 dni. Po tem obdobju se šteje, da so stanovalci uspešno preboleli COVID-19, ter da ne morejo prenašati okužbe. Zato bodo preseljeni nazaj v svoje sobe. Danes in jutri bo na oddelek A preseljenih 12 stanovalcev.

Podatke o številu potrjenih okužb prejemamo preko celega dneva, zato se število objavljeno na spletni strani lahko spreminja. Trenutno število okužb na današnji dan pri stanovalcih znaša 20 in 16 pri zaposlenih.

Danes bomo odvzeli kontrolne brise stanovalcem na oddelkih 4, D, 6, posamezne brise na oddelku C.

Z namenom preprečitve širjenja okužbe ohranjamo vse dosedanje preventivne ukrepe.

Kljub stiski zaradi epidemioloških razmer je zdravstveno stanje stanovalcev stabilno. Ob morebitnem poslabšanju zdravstvenega stanja bomo še naprej nemudoma obveščali svojce.

OBVESTILO 11.11.2020 OB 15:00

Sporočamo, da imamo od včeraj odvzetih brisov na oddelku 4 in D ter pri zaposlenih žal potrjeni 2 novi okužbi pri stanovalcih DSO Kamnik. Na današnji dan imamo 26 okuženih stanovalcev in 16 zaposlenih,

V sivi coni za stanovalce, ki nimajo svojega telefona zagotavljamo telefonski stik preko domskega telefona. V primeru, da želite govoriti s stanovalci, pokličite na recepcijo doma na telefonsko številko 01/839 15 18. Osebje vas bo takoj, ko bo možno poklicalo in omogočilo telefonski pogovor z vašimi bližnjimi.

POKLIČITE

(01) 839 15 18

ALI NAPIŠITE SPOROČILO

dom.kamnik1@siol.net

KONTAKT IN LOKACIJA DOMA 

NASLOV

Neveljska pot 26, 1240 Kamnik

TELEFON

01 839 15 18
01 839 15 06
01 831 78 69

FAKS

(01) 839 13 26

Email

dom.kamnik1@siol.net

Strinjam se, da sem seznanjen/a, da se bodo moji osebni podatki uporabili za namen vodenja evidenc strank ter zagotavljanje korektne komunikacije. Prav tako sem seznanjen/a, da lahko kadar koli zahtevam izbris svojih podatkov s pomočjo kontaktnega obrazca.